Tarmon arkisto Urheilumuseon arkistoon

20.1.2016

Mielenkiintoista luettavaa seuramme historiasta

Helsingin Tarmon arkistoitu paperimateriaali siirrettiin Sturenkadun toimiston tiloista Suomen Urheilumuseon viralliseen säilytykseen.  Arkistoaineiston seulonta, läpikäynti ja järjestelyt arkistokoteiloihin tehtiin viimevuoden kevään ja kesän kuluessa.

Näillä järjestelyillä saatiin aikaan 40 arkistokoteloa ja kirjattua  arkistoluettelo kansioiden sisällöstä. "Kova rupeama, mutta mielenkiintoinen ja avartava" toteavat päävastuun hommasta kantaneet Ilpo Seppälä ja Kimmo Luja.  "Joitakin valokuvia on vielä pinossa ja jotka pitäisi katsastaa läpi" jatkaa Kimmo.  Arkistoidut asiapaperit sisältävät mielenkiintoisia muistiinpanoja, pöytäkirjoja ja historiikkia aina seuramme perustamisesta lähtien vuodelta 1931.

Urheilumuseon tutkimuspäällikkö Ossi Viita kiitteli seuraamme yhteistyöstä ja antoi kovasti arvoa hyvin säilyneestä ja säilytetystä seuramme historiallisesta materiaalista.

Olympiastadionin peruskorjauksen johdosta Urheilumuseo on siirtynyt väistötiloihin osoitteeseen Vanha Talvitie 3 C, 7. kerros, Helsinki, puhelin 09 4342 2541 (www.urheilumuseo.fi). Seuraamme koskevia papaereita voi käydä lukemassa Urheilmuseon tiloissa sopimalla asiasta etukäteen.