Voimanosto lajina

Voimanoston nostomuodot ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto. Näistä penkkipunnerrus on ylivoimaisesti tunnetuin ja suosituin voimanoston nostomuoto. Kilpailuja järjestetään sekä voimanostossa että penkkipunnerruksessa.

Voimanostoharjoittelu kehittää koko vartalon koordinaatiota ja lihaksia tasapuolisesti sekä kaikkia fyysisen voiman ominaisuuksia: maksimivoimaa, nopeusvoimaa ja kestovoimaa. Voimanostajalle tärkeintä on maksimivoima, jolla on ratkaiseva vaikutus nostosuoritukseen eli jaksaako nostaa tietyn painon.

Helsingin Tarmon kotisali on Ruskeasuon Urheiluhallin voimailusali (Ratsastie 10), jossa on mahdollista saada ohjattua harjoittelua ja valmennusapua. Voit myös harjoitella itsenäisesti oman harjoitusohjelmasi mukaisesti.

Helsingin Tarmon voimanostajilla on hyviä kilpailusaavutuksia jo useiden vuosikymmenten ajalta. Tällä hetkellä Tarmo kuuluu voimanoston kärkiseuroihin, ja nostajiemme kansallinen ja kansainvälinen kilpailumenestys on ollut loistava.

Tarmon harjoituksissa käy myös lukuisa joukko eri-ikäisiä voimanostoa kuntoilun vuoksi harrastavia sekä muiden urheilulajien harrastajia, jotka haluavat kehittää fyysistä voimaa, tekniikkaa ja koko kehon hyvinvointia.

Tervetuloa salille!

Penkkipunnerrus
Maastaveto
Jalkakyykky