Paini Helsingin Tarmossa

Paini on yksi vanhimmista ja tunnetuimista kilpailulajeista: sitä on harrastettu antiikin ajoista lähtien. Helsingin Tarmon valikoimassa laji on ollut mukana seuran perustamisesta eli vuodesta 1931 alkaen. Tarmon painijat ovat menestyneet maan mestaruuskilpailuissa molemmissa painimuodoissa (kreikkalais-roomalainen ja vapaapaini) sekä yltäneet maamme edustustehtäviin, maaotteluihin ja olympiakisoihin asti. 

Helsingin Tarmon painijaostossa voi harrastaa painia nassikasta aikuiseksi asti.  Mahdollisuuksia on sekä matalan kynnyksen kuntopainiharrastukseen että kilpapainiin tähtäävään määrätietoiseen harjoitteluun - jokaiselle tavoitteidensa ja kykyjensä mukaisesti. Nassikat ja painikoululaiset harjoittelevat Vuosaaren urheilutalolla. Kilpailuihin tähtäävät kadetit, juniorit ja miehet sekä aikuiset kuntopainijat harjoittelevat Liikuntamyllyn painisalissa.

Selätä tai tule selätetyksi, heitä tai tule heitetyksi, väännä tai tule väännetyksi, puserra tai tule puserretuksi, työnnä tai tule työnnetyksi. Paini saattaa näyttää ja tuntua tältä, kun sitä katsoo kilpailumielessä. Paini on kuitenkin paljon muutakin, ja se sopii monipuolisuudessaan lapsille ja nuorille. Laji rakentaa kokonaisvaltaisesesti vartalon hallintaa ja voimaa. Se kehittää myös harrastajansa itseluottamusta, omaa tahtoa, toisen henkilön hyväksymistä sekä kaveri- ja joukkuehenkeä.